Advocaat mr. Peter Steenbergen

mr. Peter W.M. Steenbergen

advocaat

  +31 (0)252 225253

  peter@steenbergenadvocaten.nl

  psteenbergen

mr. Peter W.M. Steenbergen

advocaat & ondernemer

  • Nederlands recht, Universiteit van Amsterdam, 1989 - Auteursrecht, informatierecht
  • major contractenrecht en ondernemingsrect, Universiteit van Amsterdam, 1991
  • contractenrecht
  • procesrecht
  • huurrecht en intellectuele eigendom (auteursrecht, merkenrecht, handelsnaamrecht)
  • bestuursrecht
  • incasso's
  • adviseert ondernemingen met betrekking tot algemene voorwaarden, vastgoed en de algemene bedrijfsvoering
  • onderhandelt voor schikkingen, voert procedures en adviseert

Het verbaast ons weleens dat veel ondernemers de juridische aspecten van hun onderneming verwaarlozen. Dan hebben ze een mooi bedrijf opgebouwd, waar ze terecht trots op zijn. En dan nemen ze zulke grote risico’s. Wij laten zien dat het op orde brengen van uw juridische zaken grote financiële voordelen met zich meebrengt.

Juridische aspecten zijn overal en van alle dag. De hele dag sluit een ondernemer kleine en grote overeenkomsten, neemt hij beslissingen met juridische en financiële gevolgen, communiceert hij met klanten, leveranciers, relaties en personeelsleden.

Vaak worden de juridische aspecten over het hoofd gezien. Juridische zaken zijn niet zijn specialisme, dus wordt er te weinig aandacht aan besteed. Waarom heeft die ondernemer wel een accountant / belastingadviseur, waarom is hij verzekerd tegen brand, tegen ziektekosten van het personeel, tegen arbeidsongeschiktheid, etc?

Waarom heeft die ondernemer niet een vaste en laagdrempelige relatie met een advocaat, om zich te verzekeren tegen juridische risico’s, tegen gedoe, tegen kleine problemen die grote problemen kunnen worden? Op basis van onze ervaring draaien wij het om: “een ondernemer, die zijn juridische zaken niet op orde heeft, is geen goede ondernemer!”

Een ondernemer, die zijn juridische zaken op orde heeft, is een goede ondernemer!

Persoonlijke noot

Ik heb rechten gestudeerd aan de UvA in Amsterdam met als specialisaties intellectuele eigendomsrecht, contractenrecht en ondernemingsrecht. Ik ben een advocaat in kwekersrecht en sta telers bij. Toen maakte ik al contracten voor diverse sierteelt bedrijven in en om Aalsmeer. Als advocaat heb ik mij gespecialiseerd in de agri & foodsector en in aanverwante sectoren als transport, machinebouw, verpakkingsindustrie en export. Daarnaast heeft de 'creatieve' sector altijd mijn grote interesse gehad, zowel de makers (uitvinders, ontwerpers, schrijvers, schilders, sporters, muzikanten) als de industrie en exploitanten (uitgevers, platenmaatschappijen, galeries, kunstbeurzen, mode- en technologiesector, festivals, dj's, sportclubs, medicijnenfabrikanten).

Mijn cliënten zijn allerlei regionale ondernemingen en ondernemers. En met name in onze sterke sectoren nationale en internationale ondernemingen en ondernemers. En daarnaast allerlei interessante personen, bedrijven en organisaties uit de 'creatieve' sector. Niets is voor ons te klein en weinig te groot. Mijn team en ik zijn voor veel van mijn cliënten hun virtuele bedrijfsjurist, vraagbaak, laagdrempelig, altijd bereikbaar, nooit ziek of vrij, altijd met een snel antwoord. En als het moet zijn we hun bedrijfsadvocaat. Mijn (inter)nationale cliënten gebruiken ons meer voor internationale en/of grote en/of gespecialiseerde projecten, procedures en werkzaamheden. U kunt dan denken aan portefeuilles van meerdere contracten, vaak in het Engels, grote verzekerings- en inbreukzaken, complexe beslagzaken en rechtsmaatregelen i.v.m. illegale (import)producten, internationale incasso's.

Ik doe mijn werk met veel plezier. Advocaat is een prachtig beroep. Ik zet mij maximaal in voor mijn cliënten, met de ambitie om iets voor hen te bereiken, dat ze zonder mij niet kunnen bereiken. Dat is de opdracht van een advocaat, dat is waar ik het voor doe.

Search