Advocaten in de bollenteelt en sierteelt

Bent u op zoek naar een advocaat in de bloembollenteelt, naar een advocaat in de sierteelt of naar een advocaat in de tuinbouw? De advocaten van Steenbergen Advocaten zijn gespecialiseerd in zaken die betrekking hebben op bloembollenteelt en sierteelt, met ruim 25 jaar ervaring in uw sector.

Bloembollen en tuinbouw

Onze agrarisch advocaten zijn gevestigd in een een oude bollenschuur in het hart van de Bollenstreek. Bewust zijn wij tussen onze cliënten gaan zitten. Wij willen als advocatenkantoor in de bloembollenteelt namelijk dicht bij onze doelgroep zitten. Ons kantoor is voor bollentelers dus zeer herkenbaar. Echte agrarische advocaten!


Advocaten die uw taal spreken
Wij snappen de sierteelt en de bollenteelt sector als geen ander. U bent als agrarisch ondernemer een ware specialist op dit gebied. Wij vinden het van groot belang om uw taalt te spreken. Wij snappen de belangen die spelen bij de sierteelt en bloembollenteelt. Wij begrijpen uw belangen en kunnen daarom snel aanlsuiting met u vinden. Uw zaak wordt op die manier snel en goed behandeld.

 

Wij staan u bij in zaken over

 • bollenteelt
 • sierteelt
 • kwekersrecht
 • agrarisch recht
 • tuinbouw
 • bloembollen
 • merkenrecht
 • ondernemingsrecht
 • kassenbouw
 • internationale transacties
 • tulpen, hyacinten, narcissen etc.
 • bedrijfsovernames
 • inbreukzaken

SECTOREN EN EXPERTISES

ONDERSTEUNING WAAR U WIJZER VAN WORDT

Steenbergen Advocaten creëert waarde. Waarde door verder vooruit te kijken. Waarde door conflicten op te lossen en impasses te doorbreken. Waarde door procedures doelgericht te voeren of juist te voorkomen.

ONDERNEMERS & BEDRIJFSLEVEN

Wij staan regelmatig ondernemers bij in allerlei zaken die met de dagelijkse praktijk van het drijven van een onderneming te maken hebben. Wij adviseren en procederen met name over contracten, huur & verhuur, koopovereenkomsten en de aankoop en exploitatie van agrarische en bouwgrond. Wij adviseren bij het opstellen van contracten en stellen overeenkomsten en algemene voorwaarden op.

AGRI & FOOD

Van veredeling en selectie tot snijbloem, potplant, tomaat of aardappel. Van bouwplan tot productiekas. Van oogst in het buitenland of vis in de zee tot de verwerkende industrie, groothandel, restaurant of winkel. Van kruidenmengsel tot vleesproduct. Van grondstof tot drogisterijproduct of medicijn.

MECHANISATIE & INDUSTRIE

Vrijwel alles, tenzij het nog puur natuur is, wordt tegenwoordig industrieel geproduceerd.
Dat geldt in feite ook voor de agri, food en farma sector. Van vraag van een klant of probleem in het bedrijf tot nieuwe oppotmachine, landbouwspuit, plantenhoes, bedrukte bollendoos of veilingkar.
Van nieuwe milieuwetgeving tot nieuw verfproduct, gepasteuriseerde melk of electrische auto.

TRANSPORT & LOGISTIEK

Steekwoorden zijn warehousing, op- en overslag, distributie, packaging and handling, expeditie, transport over de weg, door de lucht, per schip of trein, al dan niet geconditioneerd, pakketdiensten, verhuur van containers, transportmiddelen, machines en kranen, recycling, afvalverwerking, personenvervoer, importeurs en dealers, brancheorganisaties, schadeherstel, lease, verhuur en verkoop, inkoop onderdelen, wagenparkbeheer.

ART, DESIGN, MEDIA & SPORT

Wij hebben van oudsher ook grote interesse voor de creatieve sector, zowel voor de kunstenaars en makers van kunstzinnige werken, als voor de producenten en exploitanten van auteursrechtelijke werken en rechten van intellectuele eigendom. Onze advocaten hebben deels zelf een achtergrond in de multimedia en reclamebranche. Wij weten dus waarover wij adviseren.

ZAKELIJKE INCASSO

Een advocaat mag en kan alles wat u in een incassozaak nodig heeft, zoals beslag laten leggen, een vonnis laten executeren en procederen voor elke rechtbank. Incassobureaus, deurwaarders en verzekeringen mogen dat niet. Zij moeten soms een zaak alsnog overdragen aan een advocaat. Daar zit u toch niet op te wachten, u wilt one stop shopping!